>Trijntje

Trijntje

Individuele hulp in Culemborg bij het reizen per trein voor mensen met een functionele handicap

TrijntjeVanuit bezuinigingsoverwegingen heeft NS enige jaren geleden haar service om mensen met een functionele handicap in- en uit de trein te helpen gestaakt.

De Stichting Samen Verder heeft in het najaar 2006 samen met dhr. A. van de Ven (inwoner) contact gezocht met de Gemeente Culemborg om deze dienst samen met de NS te verzorgen.

Uitgangspunten daarbij waren:

• de gemeente levert het benodigde materiaal,
  • voor het overbruggen van het gat tussen perron en trein zijn zogenaamde vlinder-bruggen noodzakelijk,
  • de Stichting Samen Verder levert de benodigde vrijwilligers,
  • de Stichting Samen Verder draait mee in het landelijk netwerk van de Nederlandse Spoorwegen, conform de informatie op de NS-website over Reizen met een functiebeperking.

De Gemeente Culemborg is een overeenkomst aangegaan met de Spoorwegen, waarin is vastgelegd dat het een pilot-project betreft voor één jaar.
De Stichting Samen Verder levert de vrijwilligers (momenteel ca. 20 personen) die vanuit het project Trijntje functioneren.

Deze vrijwilligers hebben een gedegen opleiding gehad en zijn bevoegd om als begeleider op te treden op station Culemborg.

Op 12 september 2008 verscheen er een bericht in de plaatselijke media over het welslagen van het project 'Trijntje'. U vindt de volledige tekst in de nieuwsrubriek van deze website.

Trijntje: uw reis plannen

Met ingang van 1 januari 2008 wordt gewerkt conform de informatie op de NS-site over Reizen met een functiebeperking:

Lees op de NS-site hoe u een aanvraag om assistentie kunt doen: Uw reis plannen

Op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur
trijntje@stichtingsamenverder.com

Vrijwilliger worden bij de Stichting Samen Verder?

Klik hier voor vacatures

Bedenk wel: Vrijwillig is niet vrijblijvend!

Vanaf dinsdag 22 augustus is Bartje weer geopend. Deze keer staat glas in de kijker. Kom ..