>>Bartje op RTL TV

Bartje op RTL TV

05-12-2016

Bartje op RTL TV

Stichting Samen Verder op tv

Bartjes kringloopcentrum, project van Stichting Samen Verder (SSV), maakte onderdeel uit van een tv uitzending die zondag 1 januari om 14.20 uur op RTL 4 werd uitgezonden. Woensdag 14 december 2016 vonden de opnames plaats.

Uit onderzoek over kringloopwinkels komt naar voren dat het imago bij veel mensen negatief is. Velen denken dat kringloopwinkels te commercieel zijn en te weinig maatschappelijk betrokken. Met de uitzending wil RTL een bijdrage leveren aan de verbetering van dit imago.

Vanuit die invalshoek heeft RTL de medewerking van SSV gevraagd. Bartjes kringloopwinkel is bij uitstek een project dat in het leven is geroepen om maatschappelijke doelen te steunen:

  • met de opbrengst wordt het project Klaartje gefinancierd, vervoer van deur tot deur voor ouderen en mensen met een beperking;
  • gebruikte in goede staat verkerende spullen worden tegen een heel betaalbare prijs aan iedereen verkocht, niet alleen aan minder draagkrachtigen;
  • ongeveer 250 vrijwillige medewerkers vinden in deze projecten een zinvolle dagbesteding.

De combinatie van twee zulke projecten is vrij uniek. Onlangs bezocht het college van B&W van Steenwijkerland nog SSV om inspiratie op te doen. Als u de uitzending over Bartjes kringloopwinkel en Klaartje niet wilt missen, adviseren wij de tv programmering in het oog te houden. De genoemde uitzenddata en tijden zijn namelijk onder voorbehoud.